• ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

    Πατησίων και Γλάδστωνος αρ.3, Αθήνα

  • ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

    Δευ-Παρ: 9.00πμ-2.00μμ και 5.00μμ-8.30μμ

  • 215.55.15.967

    Fax 215.55.15.968


   ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 14ης του Σεπτέμβρη


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Φίλες και Φίλοι,

Η πατρίδα μας εκβιάζεται, λεηλατείται και καθημερινά ταπεινώνεται.

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Ποτέ οι Έλληνες πολίτες δεν βρέθηκαν σε πιο δύσκολη θέση. Με ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, οι πολίτες αισθάνονται απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι με την σημερινή τους πολιτική ηγεσία. Με 1.000.000 ανέργους, με 200.000 λουκέτα στις επιχειρήσεις, οι οποίες κλείνουν η μια μετά την άλλη, με 2.000.000 λαθρομετανάστες, οι οποίοι έχουν αλλοιώσει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και όλης της Ελλάδας, δημιουργώντας πάρα πολλά προβλήματα όπως κλεψιές, βιασμούς, ληστείες και πολλά άλλα.

Με την ΑΚΡΙΒΕΙΑ, την ΦΤΩΧΕΙΑ.

Έχουμε μια κυβέρνηση ανίκανη και μια αντιπολίτευση ανύπαρκτη ανίκανες να δώσουν λύσεις στα προβλήματα καθώς εμφανίστηκαν ως σωτήρες παραμονές εκλογών και την επομένη μας παρουσίασαν το αληθινό τους πρόσωπο λέγοντας συνεχώς ψέματα, έχοντας και την βοήθεια των ΜΜΕ. Μια τους φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, μια οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και αυτοί δεν φταίνε καθόλου. Έκοψαν μισθούς και συντάξεις φτάνοντας κόσμο στα όρια της πείνας, έκλεισαν σχολεία, διέλυσαν τα νοσοκομεία και την υγεία. Κάποτε το ΠΑΣΟΚ καμάρωνε για το ΕΣΥ. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πολλοί. Μα εσείς δεν τους διορίσατε για να σας ψηφίσουν; Έχουμε 440.000 δημοσίους υπαλλήλους, 120.000 ένστολους (στρατιωτικούς, ιερείς, αστυνομικούς) και 150.000 συμβασιούχους επί αορίστου χρόνου. Όσο περίπου έχουν και οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Για την οικονομία έχουμε έσοδα περίπου 50 δις το χρόνο και έξοδα περίπου 22 δις και με τις απολύσεις και τις μειώσεις έγιναν 18 δις. Τα λειτουργικά έξοδα του κράτους είναι 10-15 δις και 10 δις για δημόσιες δαπάνες. Είναι μέγα ψέμα να λένε ότι δεν έχουν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις, εάν δεν πάρουμε δάνειο από τους Ευρωπαίους. Πως φτάσαμε ως εδώ;

Ο κ. Σημίτης ήρθε να εκσυγχρονίσει την Ελλάδα με τους εκσυγχρονιστές και μας άφησε χρέος 170 δις. Ο κ. Καραμανλής ήρθε να ανασυγκροτήσει το κράτος της Ελλάδας και αύξησε το χρέος στα 280 δις. Ήρθε και ο κ. Παπανδρέου λέγοντας πως υπήρχαν λεφτά και θα τα φτιάξει όλα με αποτέλεσμα να μας οδηγήσει στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ χάνοντας την αυτοκυριαρχία μας και αυξάνοντας το χρέος στα 350 δις. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ρήμαξαν την κοινωνία κλείνοντας Ελληνικές επιχειρήσεις, οδηγώντας τον λαό στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Βλέποντας τα λοιπόν όλα αυτά, εμείς οι Έλληνες ενεργοί και προοδευτικοί πολίτες δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και να περιμένουμε την λύση ως μάνα εξ ουρανού. Για αυτόν το λόγο αναγκαστήκαμε μη βλέποντας λύση από πουθενά και σωτηρία καμία να δημιουργήσουμε έναν νέο πολιτικό φορέα που θα δώσει διέξοδο στο μεγάλο αδιέξοδο, το οποίο δημιούργησαν τα κόμματα που κυβέρνησαν ως τώρα τον τόπο.

Ένα κίνημα που θα ανήκει στον κεντρώο χώρο, θα είναι πατριωτικό, δημοκρατικό, κοινωνικό και χριστιανικό, να αγωνίζεται για τα μεγάλα προβλήματα του επαγγελματία, του αγρότη, του εργαζομένου, του ανέργου, του συνταξιούχου και της νεολαίας.

Σε αυτόν τον όμορφο αγώνα σας καλούμε όλους να στρατευτείτε για να βγούμε από το τέλμα και να ξαναγεννηθεί το χαμόγελο και η αυτοπεποίθηση.

Μαζί μπορούμε!

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Η Οργανωτική Επιτροπή του  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

 

  
© 2017 Πανελλήνιο Προοδευτικό Κίνημα. All Rights Reserved. Designed By DDI