• ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

    Πατησίων και Γλάδστωνος αρ.3, Αθήνα

  • ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

    Δευ-Παρ: 9.00πμ-2.00μμ και 5.00μμ-8.30μμ

  • 215.55.15.967

    Fax 215.55.15.968

ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

Επανέρχεται πάλι η αλλαγή του εκλογικού νόμου. Σύμφωνα από έγκυρες πηγές που έχουμε η κυβέρνηση του κου Τσίπρα θα επαναφέρει σύντομα προς ψήφιση την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Για να δούμε τα κόμματα ποια στάση θα κρατήσουν, γιατί όλοι μιλούν για απλή αναλογική και απλή αναλογική δεν έχουμε. Την προηγούμενη φορά που ήρθε στη βουλή η αλλαγή νόμου, το ΠΑΣΟΚ δεν τήρησε τα λεγόμενά του. Ελπίζουμε στις προσεχείς εκλογές να πάμε με έναν νέο εκλογικό νόμο, πιο αναλογικό απαλλαγμένο από τα βαρίδια.

Tη μεταπολίτευση του 1974 όλα τα κόμματα της εποχής εκείνης πλην της Ν.Δ μιλούσαν για την απλή αναλογική ως πάγιος εκλογικός νόμος. Μμερικά έγιναν κυβέρνηση όπως το πασοκ το  κκε - κκε εσωτερικού τη συνεργασία με τον Μητσοτάκη για να μην ξεχνιόμαστε. Είχαν τη δύναμη και όμως όπως και τόσα αλλά που έλεγαν  τα ξέχασαν.

Τώρα ο Συριζα φέρνει στη βουλή την απλή αναλογική . για ποια αναλογική μιλάτε; να αναιρέσετε τους μπόνους των 50 βουλευτών από το πρώτο κόμμα και να πάρουν ψήφο οι νέοι στα 17 και είσοδο για τη βουλή 3% ;

όχι κύριοι

αυτή δεν είναι αναλογική!

Mη γελιέστε είναι ακόμη ένας εκλογικός νόμος όπως τόσοι άλλοι. Φοβάστε μη μπουν στη βουλή νέοι άνθρωποι με καθαρό μυαλό και φανεί η γύμνια σας.

Ανακυκλώνετε τα ίδια και τα ίδια . είστε όλοι υποτακτικοί των αφεντικών σας και για αυτό προσπαθείτε  να βρείτε δικαιολογίες.

Το Πανελλήνιο Προοδευτικό Κίνημα έχει πάγιο αίτημα την απλή αναλογική . 

δε συμβιβάζεται 

δεν υποχωρεί.

θα δούμε ποσό προοδευτικοί και δημοκράτες είστε.

εμπρός λοιπόν τολμήστε!

© 2017 Πανελλήνιο Προοδευτικό Κίνημα. All Rights Reserved. Designed By DDI